Bezoek Nederlandse ambassadeur in Azerbeidzjan aan bezette Shushi

Geachte mevrouw Eizema, 

Onlangs hebben wij vernomen dat ook u bij een diplomatieke bijeenkomst was in het door Azerbeidzjan bezette Shushi. De Nederlands-Armeense gemeenschap is diep teleurgesteld en ontstemd over uw deelname. Het is dan ook vreemd dat u deze hoogst onethische stap neemt om in te gaan op de uitnodiging van een notoire dictator als Alijev wanneer ons parlement zich ferm opstelt tegen Azerbeidzjan en consistent signalen afgeeft tegen participatie in wat voor evenement dan ook. 

Wij zijn geschrokken dat u, tegen alle ethische verantwoordelijkheden in, volledige minachting toont jegens het Armeense volk, de Armeense gemeenschap in Nederland en de illegale gevangenschap van Armeniërs in Azerbeidzjan. Is het voor u geenszins van belang dat landen als de VS, Rusland, Duitsland en Frankrijk afgezien hebben van de deelname? Uitgerekend de landen die ook steevast bezig zijn geweest om middels de OSCE Minsk Groep een vredige oplossing te zoeken voor het conflict rondom Artsakh. Het lijkt erop dat u ook met uw deelname een positie inneemt tegen het instituut van vrede dat deze landen vertegenwoordigen.

Maandenlang heeft de Nederlandse regering, vòòr de illegale bezetting van Artsakh door Azerbeidzjan, zich nadrukkelijk uitgelaten over de Azerbeidzjaanse agressie, alsmede het gedrag van Alijev en over de Armeense krijgsgevangenen. Azerbeidzjan blijft de krijgsgevangenen martelen en onterecht veroordelen. Het parlement heeft vier moties aangenomen die zich duidelijk uitspreken tegen deze agressieve en dictatoriale politiek. U laat ons democratisch verkozen parlement volledig links liggen met uw deelname. Voor al het bovenstaande eisen wij, de Armeense gemeenschap in Nederland, een verklaring. Graag horen wij snel van u.

Hoogachtend,

Hay Tad Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *