Persbericht n.a.v. Turkse invasie in Noord-Syrië

Al jarenlang maakt het Nederlands Armeens Comité voor Rechtvaardigheid en Democratie zich sterk voor de verbetering van mensenrechten in Turkije. Jarenlang hebben wij gedemonstreerd voor de erkenning van de Armeense Genocide en u vroeg waarom. Wij hebben herhaaldelijk laten klinken dat een genocide ontkennen, is een deur openlaten naar de herhaling ervan.

De Turkse invasie op Syrische bodem is niet alleen gericht op het uitmoorden van de Koerdische bevolking, maar ook van de Armeniërs en de christenen die daar woonachtig zijn. De Nederlandse regering heeft onze oproepen om Turkije tot een halt te roepen tot heden genegeerd en Turkije geen strobreed in de weg gelegd om de moordlustige genocidale lijn door te trekken.

De Armeniërs kennen Turkije als geen ander. Zij waren, zijn en zullen eens te meer ooggetuigen zijn van de gruweldaden van Turkije. Wij roepen de Nederlandse regering op om strafmaatregelen te nemen tegen President Erdogan nu het Turkse leger de aanval op Noord-Syrië is begonnen. De inval kan niet zonder consequenties blijven.